Oficiální vyjádření Lenovo k distribuci mobilních telefonů v ČR

11. 3. 2014 | 11

Vyjádření Lenovo k prodeji mobilů v ČR

Lenovo dnes vydalo tiskovou zprávu, ve které se oficiálně vyjadřuje k distribuci mobilních telefonů Lenovo v ČR. Víme, že mnoho návštěvníků blogu je stále trochu zmateno z toho, proč o mobilních telefonech Lenovo prakticky nepíšeme, i když se v ČR dají sehnat. Více (osvěty) přímo od českého Lenovo již v článku.

 

Původní znění tiskové zprávy:

Praha, 11. března 2014 – Společnost Lenovo v rámci své globální strategie „Protect and Attack“ postupně soustředí svou pozornost na tzv. PC+ éru, která kromě klasických PC zahrnuje i tablety a chytré telefony. V České republice Lenovo dosáhlo prvenství na počítačovém trhu a současně uvedlo řadu zajímavých novinek z řad tabletů jak pro firemní uživatele, tak pro spotřebitele. Mezi tyto novinky však nepatří mobilní telefony značky Lenovo, které zatím ještě nejsou v České republice oficiálně distribuovány.

Cílem společnosti Lenovo je vybudování potřebného zázemí pro poskytování špičkové péče spojené s užíváním chytrých telefonů. Telefony značky Lenovo, které jsou v ČR v prodeji, zatím nejsou certifikované pro použití na českém trhu, a navíc nejsou kryty Lenovo zárukou v České republice. Lenovo oficiálně v ČR dosud nezahájilo prodej mobilních telefonů, proto neposkytuje žádnou technickou podporu pro tato zařízení.

Lenovo již prodává chytré telefony na vybraných trzích, jako je Čína, Rusko či Indie. Jakmile budou do České republiky distribuovány oficiální cestou, bude to oznámeno a zároveň uvedeno na stránkách www.lenovo.cz.

 

Co to tedy znamená v praxi, stručně a jasně? Lenovo do České republiky mobilní telefony zatím nevozí, mobilní telefony Lenovo ani nemají certifikaci pro prodej na našem trhu. Jakýkoliv mobilní telefon Lenovo, který zde zakoupíte, sem dovezl prodejce “na vlastní nebezpečí”, a to včetně záruky, kterou uplatňujete rovněž u něj.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky