Lenovo Yoga HD+ tablet (první pohled)

1. 5. 2014 | 1

lenovo-yoga-tablet-10-hd-mwc-4Dostala se mi do rukou jen na chvíli, ale i tak ve mně zanechala velmi pozitivní pocity. Proto je teď shrnu v krátkém článku, takovém “preview”. Velká recenze se tu objeví co nevidět. Hlavně bych chtěl zdůraznit, že se jednalo o předprodukční kus!

 

 

Ještě jednou upozorňujeme, že testovaný tablet byl v předprodukční verzi. Provedení, konstrukce i hardware se může od finální, produkční verze mírně lišit.

 

Vzhled

Na první pohled vás tablet zaujme svou barvou, v prospektech se píše zlatá. Popravdě jsem měl strach, ale tato barva je vcelku decentní. Po konzultaci s někým, kdo rozezná víc než pár základních barev (ano, jsou to ženy), jsem se dozvěděl, že se jedná o barvu “Champagne”. Decentní barva a jemný vzor na zádech přístroj nepřímo určuje do ruk ženských.

 

2014-04-24 11.13.25

 

Displej

Na druhý pohled vás zajisté zaujme displej, nádherný IPS panel, který disponuje dostatečně silným jasem a naopak i docela malým minimálním jasem. Barvy se mi zdály přepálené, ale potom jsem zjistil, že mám nastavený jiný mód podsvícení. Tablet může měnit podsvícení a trochu i teplotu a saturaci barev, díky nástavbě od Lenova. Po vytáhnutí kontextové nabídky můžete nastavit různé módy.

 

Tip: Více informací např. ve 2měsíčních zkušenostech z původního Yoga tabletu zde.

 

2014-04-22 04.57.26

 

Baterie + zvuk

Na třetí pohled je zřejmá velká atypická baterie, která tak přináší obrovskou kapacitu a tím pádem i výdrž. Dále také větší zabudované repro, které je dostatečně hlasité a díky SW úpravě od Dolby dokáže hezky prokreslit zvuk (ano – na HiFi to nemá, ano – je potřeba si zvuk trošku upravit, ale na poměry tabletů se jedná o to nejlepší, co jsem mohl slyšet). Spolu s baterií si všimnete "nohy", kterou je možné otočit a postavit tak tablet do takové pozice, kdy je na něm požitek sledovat filmy.

 

2014-04-22 04.58.01

 

HW výbava a výdrž na baterii

Tak to bychom měli pohledy… Nyní se zaměřím na techničtější věci. Tablet disponuje 4jádrovým procesorem Snapdragon 400 na taktu 1,6 GHz, kterému sekundují 2 GB RAM. Displej nabízí rozlišení 1920 x 1200 bodů, typ použitého panelu je IPS. Samozřejmostí je Bluetooth ve verzi 4.0, Wi-Fi, GPS, slot na microSD kartu a volitelně 3G modem. Systém má grafickou nástavbu nad samotným systémem, kterým je předposlední verze Android (4.3). Systém je svižný, bez větších lagů (měl jsem předprodukční kousek!).

 

Co potěší je, jak jsem již zmínil, baterie, která při použití tabletu jako navigace po 3 hodinách navigování ztratila 30 % své kapacity, což je úctyhodný výsledek. Při běžném používání (1h hry, 1h internet, mezitím nějaké to IM a maily) se dostanete na nádherných 10 hodin -> deset dní bez potřeby nabíjet.

 

Závěr

Na závěr bych jen podotknul, že mě tablet velmi příjemně překvapil. Jediné mínus bylo, že mi dvakrát vypadl signál GPS, a že párkrát problikl displej, ale jak jsem psal, jednalo se o předprodukční kousek. Dále mě překvapilo audio a celkové zpracování tabletu, dalším benefitem je, dle mého, slot na microSD kartu a volitelně 3G. Těším se, až se mi do rukou dostane produkční kousek, myslím, že se máme na co těšit!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky