Motorola Razr 50 Ultra a Razr 50 s Gemini AI a nový Moto Tag

1. 7. 2024 | 0

Ohebný Razr od Motoroly se dočkal nejnovější iterace ve formě modelů Razr 50 Ultra a Razr 50. A s novou generací přichází vítaná vylepšení!

Motorola Razr 50 Ultra

 

Začněme nejprve vrcholným modelem Ultra. V zavřeném stavu se na jeho čelní straně vyjímá vnější displej, jehož velikost byla ještě (relativně) nedávno běžnou záležitostí – rovné 4″.  Motorola pro něj zvolila technologii pOLED, disponuje rozlišením 1272 × 1080 a zaujme i vysokou obnovovací frekvencí až 165 Hz či maximálním jasem 2 400 nitů. Na displeji můžete využívat nejrůznější widgety, velmi hezky jsou na něj připraveny zejména aplikace Gemini od Googlu a Spotify. Stejně tak využijete určitě i Fotky Google, kdy půjde fotografie a videa prohlížet, mazat nebo sdílet bez nutnosti zařízení otevírat. Část s displejem ochrání odolné sklo Gorilla Glass Victus. Přímo do displeje je umístěna dvojice fotoaparátů o shodném rozlišení 50 Mpx, přičemž v případě druhého snímače jde o dvojnásobný teleobjektiv. U hlavního snímače neschází optická stabilizace obrazu.

Po rozevření vás uvítá rozměrný 6,9″ pOLED panel s rozlišením Full HD+, poměrem stran 22:9, technologií HDR10+, anebo skutečně vysokým maximálním jasem 3000 nitů. Maximální obnovovací frekvence rovněž dosahuje 165 Hz. Do průstřelu se schovala čelní kamerka o rozlišení 32 Mpx. Vlastností ohebných telefonů obyčejně bývá rýha uprostřed ohybu. Ta by zde nicméně měla být co možná nejvíce minimalizovaná, až takřka neznatelná. Motorola se o tohle snažila již v loňském roce, avšak zde jde ještě dál a kloub se povedlo zkonstruovat tak, že přístroj splňuje certifikaci IPX8. Zároveň je samotný kloub lépe chráněn proti prachu. Razr 50 Ultra dovedete dle výrobce snadno otevřít jednou rukou.

Odolnosti naštěstí nemusel ustoupit celkový design a konstrukce. Přístroj se může pochlubit 15,32 mm v zavřeném stavu, což je skutečně jen naprosto minimální nárůst oproti loňsku. Obepíná jej zároveň vysoce pevný hliníkový rám řady 6000. Na boku nalezneme čtečku otisků prstů. S hmotností 189 g vám Razr kapsu nejen v žádném případě neutrhne, ale nejspíše jej v ní ani neucítíte. Zaujmou i svěží barevné varianty. Je libo Peach Fuzz (Pantone Barva roku 2024), Hot Pink, Spring Green, nebo spíše konzervativní Midnight Blue?

Strádat pochopitelně nebudete ani v oblasti výkonu. Ten zajistí Snapdragon 8s Gen 3 kombinovaný s 12 GB RAM typu LPDDR5X a velkorysým 512GB úložištěm UFS 4.0. Operačním systémem je Android 14 doplněný nadstavbou Hello UX. Samozřejmostí je i Moto AI a úsměv na tváři zajisté vykouzlí tarif Google One AI Premium na 3 měsíce zdarma. Využít tak můžete model Gemini Advanced nebo třeba pořádné 2TB cloudové úložiště.

Baterii o kapacitě 4000 mAh lze nabíjet drátově rychlostí 45 W, přičemž v balení na vás čeká 68W TurboPower nabíječka. Razr 50 Ultra zvládá také bezdrátové nabíjení, a to rychlostí 15 W. Z další výbavy se myslelo také na dvojici stereo reproduktorů s certifikacemi Dolby Atmos a Qualcomm Snapdragon Sound.

Motorola Razr 50

Pokud nechcete nutně model Ultra, je tu pro vás klasický Razr 50. Vnějšku dominuje o trochu menší 3,63″ displej s technologií pOLED, 1700nitovým maximálním jasem a obnovovací frekvencí až 90 Hz. Nechybí ani například HDR10+. Řadu akcí opět zvládnete již právě prostřednictvím vnějšího panelu, jako třeba interakci se Spotify, Gemini, a řadou dalších aplikací. Ochranu jako v předešlém případě zabezpečuje Gorilla Glass Victus. V displeji našla rovněž své místo sestava dvou fotoaparátů. Tentokrát však hlavní 50Mpx snímač s optickou stabilizací doplňuje snímač ultraširokoúhlý, konkrétně o rozlišení 13 Mpx.

Otevření naskytne pohled na 6,9″ pOLED zobrazovač s rozlišením Full HD+, poměrem stran 22:9, HDR10+ nebo až 3000nitovým jasem. Jak vidíte, mnoho kompromisů ve srovnání s modelem Ultra v tomto směru není, což je skvělé. Pouze obnovovací frekvence se snížila na 120 Hz. V průstřelu našla své místo 32Mpx kamerka. Velkou radost udělá i zde odolnost dle standardu IPX8. Stejně tak je přítomen rámeček z hliníku řady 6000. Tloušťka v zavřeném stavu činí příjemných 15,85 mm a hmotnost o gram klesla na 188 g. Razr 50 zaujme též barevnými variantami Spritz Orange, Beach Sand, a k dipozici je rovněž Koala Grey.

O výkon se tentokrát stará Dimensity 7300X od MediaTeku spárovaný s 8 GB RAM typu LPDDR4X  a úložištěm UFS 2.2 o velikosti 256 GB. I tady je operačním systémem Android 14 doplněný o Hello UX a Moto AI. Baterie nabídne ještě větší kapacitu než Ultra, přesněji 4200 mAh. Nabít ji můžete drátově rychlostí 30 W (TurboPower nabíječku je v tomto případě potřeba dokoupit), a rozhodně velice potěší i zde přítomnost 15W bezdrátového nabíjení. Z další výbavy nesmím zapomenout zmínit čtečku otisků prstů na boku, anebo dvojici Dolby Atmos reproduktorů.

157105-1200-auto

Moto Tag

Nové žiletky ovšem nejsou to jediné, co si Motorola připravila. Žijeme v hektické době, a skoro každý z nás občas něco ztratí (čest výjimkám, mezi které skutečně nepatřím). A právě proto se bude mnohým hodit nově představený Moto Tag. Ten jednoduše připevníte třeba k batohu nebo obojku domácího mazlíčka. V případě ztráty můžete díky Moto Tagu danou věc vysledovat prostřednictvím Najdi moje zařízení od Googlu. Připojení k internetu není nutné. Ke komunikaci je využíváno jednak Bluetooth 5.4, a pak také UWB. Potěší, že Moto Tag je voděodolný dle IP67 a baterie by měla vydržet rok. Případně můžete baterii (jde o klasickou CR2032) sami vyměnit. Důležitý je i důraz na soukromí prostřednictvím šifrování. Tag se bude prodávat ve stylových barvách  Starlight Blue a Jade Green.

A jak to vypadá s dostupností a cenami?

Motorola Razr 50 Ultra 12GB/512GB je na našem trhu k dispozici za 29 990 Kč.

Motorola Razr 50 8GB/256GB je na našem trhu k dispozici za cenu 22 490 Kč.

Moto Tag má být u nás k dostání během léta. Cena bude ještě upřesněna.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky