Velká soutěž o 4x NAS Lenovo: vyhlášení výherce 4. kola

18. 7. 2014 | 2

Velká soutěž o 4x NAS Lenovo: vyhlášení výherce 4. kola

Jako třikrát předtím, i tentokrát, naposledy, skončilo v neděli (13. 7.) o půlnoci čtvrté kolo velké soutěže o 4x NAS Lenovo, kterou jsme připravili společně se společnostmi Lenovo a Western Digital. Dnes si povíme správné odpovědi, počet soutěžících, ale hlavně výherce NAS LenovoEMC PX2-300d s 2x2TB disky.

 

Jsou to více než dva měsíce zpátky, 14. května, co jsme ohlásili velkou soutěž o 4x NAS Lenovo, do níž věnovaly ceny společnosti Lenovo a Western Digital. Podrobněji již v samotném vyhlášení soutěže, ve kterém naleznete rovněž zadání soutěže, informace o výhrách, podmínky a tipy. Dnes tuto soutěž končíme.

 

Poslední, čtvrté kolo soutěže bylo ohlášeno v pondělí, 7. 7., a probíhalo do nedělní půlnoci, 13. 7. Soutěžící měli za úkol zaslat správné odpovědi na pět soutěžních otázek, s nimiž jim pomohlo představení NAS LenovoEMC PX2-300d a další díl seriálu o NAS, který se věnoval základům sítí. Dále bylo nutné odpovědět na tipovací otázku – odhadnout počet návštěvníků blogu, kteří se zúčastní v tomto kole soutěže.

 

Tipovací otázka: počet soutěžících

Jako jsme psali minule, počet soutěžících se skutečně ustálil a je to vidět i na tomto posledním kole, protože v něm přišlo téměř úplně stejný počet odpovědí (resp. zúčastnil se de facto stejný počet soutěžících) jako v kole minulém. Celkem se zúčastnilo 259 soutěžících. Devět soutěžních odpovědí bylo neplatných (ať už proto, že byl soutěžící ze Slovenska, nebo soutěžící nezaslal včas kompletní odpověď ani po výzvě). Zbylých 250 soutěžních odpovědí bylo platných, drtivá většina z nich – 225 – bylo také správných.

 

Zcela správnou odpovědí na tipovací otázku tedy bylo číslo 259 a tradičně děkujeme soutěžícím, kteří nám věřili natolik, že tipovali i desítky tisíc soutěžících! Nicméně našly se i černé ovce s tipy pouze v desítkách hlasů – tyto komentovat nebudeme, snad jen, že nás tyto tipy ranily. ;-)

 

Stejně jako minule, i v tomto kole přišlo více hlasů, které byly velice blízko (okolo 260 +/- pár jednotek), a dokonce několik, které byly shodné, takže opět (dle pravidel) zvítězil soutěžící, který zaslal první nejbližší tip.

 

Soutěžní otázky: správné odpovědi

Níže už naleznete správné odpovědi na soutěžní otázky:

 

1. Proč je pro provoz NASu vhodnější gigabitový switch (síť)?

    c) pro pohodlné používání NASu nejsme omezeni dostupnou rychlostí

 

2. Kolik MB/s je v přepočtu 1 024 Mb/s?

    b) 128 MB/s

 

3. Jaký je hlavní důvod použití procesorů Atom u firemních NASů namísto Marvell?

    a) výpočetní výkon

 

4. Umožňuje NAS PX2-300D zálohovat osobní Cloud?

    a) ano

 

5. Jakou funkci plní displej na přední straně NAS?

    c) zobrazuje informace o stavu využití disků, IP adresy apod.

 

Vyhlášení výherce

LenovoEMC PX2-300D + 2x2TB WD Red

Výhercem čtvrtého, posledního kola velké soutěže o 4x NAS Lenovo,

a tedy profesionálního dvoudiskového NAS serveru LenovoEMC PX2-300d,

se dvěma 2TB disky WD Red se stává:

 

Marek Novotný z Prahy

 

Odpověděl správně na všechny soutěžní otázky a jeho tip byl nejblíže počtu soutěžících a byl doručen nejdříve: 258

 

To je vše

Toto bylo poslední kolo soutěže, ve kterém výherce získal poslední, nejvyšší cenu – dvoudiskový profesionální NAS server Lenovo v ceně více než 17 000 Kč. Gratulujeme! Děkujeme zároveň všem soutěžícím a nezapomeňte – pokud jste nevyhráli, nesmutněte, toto není poslední soutěž, která se na blogu objeví, už nyní připravujeme další, která se objeví do konce prázdnin. Takže sledujte blog!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky