04 ThinkPad X1 Carbon 13 Black Commuting worker

Novinky z Lenovo Innovation World 2024

6. 9. 2024 | 0

Na každoročním veletrhu IFA v Berlíně nesmí chybět ani Lenovo, které představilo několik novinek. Na co se můžeme v blízké době těšit?

Lenovo Yoga Slim 7i Aura Edition (15”, 9)

Model Yoga Slim 7 Aura Edition je notebook poháněný procesory Intel Core Ultra druhé generace. Mnoho z funkcí se točí kolem AI:

  • Chytré režimy: Adaptivní nastavení systému, které optimalizuje výkon podle činnosti uživatele, ať už pracuje, odpočívá nebo tvoří.
  • Režim Nerušit: Blokuje rušivé webové stránky a zlepšuje tak soustředění při práci.
  • Funkce Wellness: Upozornění na zdraví očí a držení těla podporující zdravější pracovní návyky.
  • Nástroje pro spolupráci: Vylepšují videohovory pomocí funkcí, jako je korekce slabého osvětlení, rozmazání pozadí a virtuální prezentátor.
  • … a další.

Co se parametrů týče, maximem bude až 32GB RAM, 1TB SSD a 70Wh akumulátor. Z hlediska konektivity nechybí WiFi 7 a Bluetooth 5.4. Zařízení je uhlíkově neutrální a při jeho nákupu můžete získat 2měsíční předplatné od Adobe zdarma.

Lenovo Yoga Pro 7 (14”, 9)

Pro zastánce týmu červených si Lenovo přichystalo 14“ model Yoga Pro 7. Poháněn je procesorem the AMD Ryzen AI 9 365, který nabízí až 50 TOPS (Trillions of Operations Per Second) pro AI. Z vlastností a funkcí zmíníme:

  • X Power Hardware Boost: Zajišťuje trvalý výkon při vysokém zatížení a zároveň udržuje systém v chladu.
  • Sada Yoga Premium Suite: Zahrnuje klávesnici Soft Touch s vysokým zdvihem kláves, kvalitní systém reproduktorů s potlačením šumu a infračervenou kameru s FullHD rozlišením pro křišťálově čisté videohovory.

Z hlediska hardwaru se můžeme těšit na OLED displej s rozlišením 2,8K (120 Hz, 600nitový jas a 100% pokrytí Adobe RGB) notebooku Yoga Pro 7 a rozsáhlou nabídku portové výbavy. S tloušťkou pouhých 15,6 mm a hmotností 1,54 kg se vám v tašce nepronese.

Lenovo IdeaPad Slim 5x (14”, 9) a IdeaPad 5x 2-in-1 (14”, 9)

IdeaPad Slim 5x i IdeaPad 5x 2-in-1 jsou poháněny osmijádrovým procesorem Snapdragon X Plus s 45 TOPS NPU pro úlohy umělé inteligence. Mezi hlavní výhody patří:

  • 14“ displej WUXGA OLED se 100% pokrytím DCI-P3.
  • LPDDR5X RAM (až 32 GB) a až 1TB SSD.
  • Odolnost: Oba modely jsou testovány na odolnost podle normy MIL-STD-810H a mají kovové šasi pro větší ochranu.
  • Konektivita: Oba modely nabízejí USB-C, USB-A, HDMI 2.1, Wi-Fi 7 a Bluetooth 5.3.

Lenovo IdeaPad Slim 5 (15”, 10) a (13”, 10)

Řada IdeaPad Slim 5 je k dispozici v 15“ a 13“ variantách. Patnáctipalcový model nabídne až 32 GB paměti LPDDR5X RAM, zatímco u třináctipalcového modelu je maximem 16 GB. Obě dvě varianty jsou poháněny procesory řady AMD Ryzen 7000 a jsou celokovové.

Co se displejů týče, 15palcový model disponuje 2,5K 165Hz displej OLED se 100% pokrytím DCI-P3 a 13palcová verze je vybavena displejem WUXGA se 100% pokrytím sRGB. Oba modely jsou vybaveny infračervenou kamerou s rozlišením FullHD a rozsáhlými možnostmi připojení včetně USB-C, HDMI a čtečky karet microSD.

Lenovo Creator Zone

Lenovo Creator Zone je nový software, který vylepšuje tvůrčí proces pomocí nástrojů s umělou inteligencí. Obsahuje:

  • Text-to-Image: Uživatelé zadají textový popis a aplikace vygeneruje několik variant obrázků.
  • Sketch-to-Image: Kombinuje náčrty uživatele a text a vytváří obrázky.
  • Převod obrázku na obrázek: Uživatelé mohou nahrát referenční obrázky a zadat textové popisy pro vytvoření variant.

Creator Zone bude k dispozici od října 2024 pro zařízení Lenovo Yoga s dedikovanými grafickými kartami, zpočátku bude podporovat Lenovo Yoga Pro 9i a později se rozšíří na další modely Yoga.

Cena a dostupnost

Všechny výše zmíněné modely budou k dispozici od září 2024, kromě modelu IdeaPad Slim 5, který bude k dispozici od října 2024. Ceny pro český a slovenský trh zatím nebyly stanoveny.

ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition

Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition navazuje na tradici společnosti Lenovo v oblasti špičkových firemních notebooků. Byl vyvinut ve spolupráci se společností Intel a je vybaven nejnovějšími procesory Intel Core Ultra druhé generace, které nabízí vysoký výkon a zároveň velmi dobrou energetickou účinnost (až 18 hodin na jedno nabití). Notebook váží pod 1 kg, což z něj činí nejlehčí ThinkPad X1 Carbon. Nově jej lze mít i s haptickým touchpadem.

ThinkPad T14s Gen 6 AMD

ThinkPad T14s Gen 6 AMD, vysoce výkonný notebook určený pro profesionály, poháněný procesorem AMD Ryzen AI. Nabízí 3× vyšší výkon než jeho předchůdce, funkce řízené umělou inteligencí, vylepšené zabezpečení a dlouhou výdrž baterie (až 17 hodin). Mezi klíčové vlastnosti patří displej s jasem 400 nitů, pokročilá konektivita (Wi-Fi 7, 5G), až 64 GB RAM a udržitelné materiály. Zajímavostí je výdech ventilátorů, který je na zadní straně.

Lenovo ThinkBook 16 Gen 7+

Lenovo ThinkBook 16 Gen 7+ je prémiový notebook s umělou inteligencí, jehož cílem je zvýšit produktivitu a kreativitu. Je vybaven procesorem AMD Ryzen AI a integrovanou grafickou kartou AMD Radeon 880M. Mezi klíčové vlastnosti patří 16“ displej s rozlišením 3,2K, robustní zabezpečení prostřednictvím technologie Microsoft Pluton a Wi-Fi 7. Díky elegantnímu kovovému designu, vylepšené klávesnici a reproduktorům Dolby Atmos je ideální pro profesionály, kteří potřebují výkon, zabezpečení a dlouhou výdrž baterie (atakující 17 hodin).

Lenovo ThinkBook 16 Gen 7

Lenovo ThinkBook 16 Gen 7 pohání 8jádrový procesor Snapdragon X Plus. Přináší vysoký výkon, několikadenní výdrž baterie a vylepšené zabezpečení pomocí technologie Microsoft Pluton. Díky elegantnímu tenkému šasi, 16“ displeji, reproduktory s certifikací Dolby Atmos a lehké přenosnosti kombinuje styl a funkčnost pro profesionály na cestách.

Dostupnost

  • Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition bude k dispozici od listopadu 2024
  • Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 AMD bude k dispozici od listopadu 2024
  • Lenovo ThinkBook 16 Gen 7+ bude k dispozici od prosince 2024
  • Lenovo ThinkBook 16 Gen 7 bude k dispozici od října 2024

Ceny pro český a slovenský trh prozatím nebyly zveřejněny.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky